Huurnormen 2020

Vanaf 2020 zijn de normen van een huurwoning sterk verstrengd. De Vlaamse Overheid wilt dat alle huizen die verhuurd worden voldoen aan deze nieuwe normen. Als u zelf een verouderde huurwoning bezit, kan dit vrij kostelijk worden. Wij Kopen Huizen kan u hierbij helpen. Als u het niet ziet zitten om deze investering te doen in uw verouderde huurwoning, willen wij deze woning overkopen. Dit bespaart u veel geld en hierdoor steekt u nog een extra centje in uw zak aangezien wij deze huurwoning van u overkopen. Hier kan u eerst en vooral al een overzicht vinden van wat u allemaal moet aanpassen om conform deze nieuwe wetgeving te zijn.

1. Dakisolatie plaatsen

Om te beginnen, moet u dakisolatie plaatsen. Deze isolatie moet voldoen aan de R-waarde. Dit wilt zeggen dat de warmteweerstand minstens 0,75m² K/W (of m² kelvin per watt) moet hebben. In dikte komt dit overeen met 3 à 4 cm (afhankelijk van het materiaal dat u gebruikt). Kort samengevat, u moet een vrij kostelijke investering aan uw dak doen als je conform de wetgeving wilt zijn.

2. Rookmelders plaatsen

Het is ook verplicht om in de volledige woning rookmelders te plaatsen. Dit wilt zeggen dat u per huurwoning minstens 3 rookmelders moet plaatsen. Als u een gebouw bezit met verschillende appartementen, is dit dus maal het aantal appartementen. Dit kan uiteindelijk ook vrij duur uitkomen.

3. Enkel glas vervangen

De Vlaamse Overheid verplicht u er ook toe om enkel glas te vervangen door dubbel glas. Dit moet u niet bij elk raam van de woningen doen. Traphallen, inkomhallen, gangen etc.. moeten geen dubbel glas bevatten. Het is wel verplicht om dit te installeren in woonkamers, keukens, badkamers en slaapkamers. Opgeteld is dit ook een fikse investering.

4. Verwarmingsketel vervangen

Dit is geen verplichting, maar wel iets waar de overheid naartoe streeft. De Vlaamse Overheid wilt dat alle verouderde verwarmingsketels geband worden uit de Vlaamse woning en wil dus dat u deze veranderd. Momenteel is dit nog geen verplichting, maar dit zit er wel aan te komen. Het komt er dus op neer dat u dit best nu dan binnen enkele jaren doet.

Conclusie

Kort samengevat moet u dus veel prijzige investeringen doen om conform de huurwetgeving van 2020 te zijn. Wil of kan je dit niet investeren in uw huurwoningen? Wij Kopen Huizen kan u helpen! Bel of Whatsapp ons om uw woning te verkopen. Wij komen langs en geven u bij het eerste bezoek meteen een bod én voorschot indien u akkoord gaat! Contacteer ons voor meer informatie.

Huis verkopen zonder makelaar gratis

Verkoop slim en bel of WhatsApp ons!

+32 489/36.20.97

Stuur een bericht

Zin in een zorgeloze verkoop? Stuur een bericht naar +32 489/36.20.97 of bel ons vandaag nog!